Terms & Conditions

SILA BACA TERMA SYARIKAT SEBELUM BERLANGGAN KELAS LAMAN INI

Sila baca syarat penggunaan ini dengan teliti sebelum menggunakan tapak atau perkhidmatan yang terdapat di laman web ini. Dengan melawat atau menggunakan laman web ini, atau membuat pembelian dari laman web ini, anda mengesahkan penerimaan anda terhadap terma tapak ini.

Dengan melawat tapak atau melihat apa-apa kandungan di laman web ini dan / atau dengan membuat pembelian di laman web ini, anda mewakili dan menjamin bahawa anda telah membaca, memahami, mempunyai keupayaan undang-undang untuk, dan dengan ini bersetuju untuk terikat secara sah oleh terma-terma ini. Jika anda tidak bersetuju dengan terma ini, sila jangan gunakan laman web ini.

Terma ini merangkumi semua produk yang dijual secara eksklusif melalui laman web. Sebarang penyimpangan daripada syarat-syarat ini akan disahkan. Terma dan Syarat lain tidak termasuk. Sebarang pengguna yang memasuki dan menggunakan perkhidmatan kedai bersetuju dan bersetuju mematuhi terma yang dinyatakan di sini, tidak ada pengecualian. Sekiranya seseorang tidak bersetuju dengan terma-terma ini, janganlah menggunakan perkhidmatan kedai ini dan dari mana-mana transaksi dengannya. Menghantar pesanan anda menandakan penerimaan terma & syarat ini dan semua termanya.

Link and Build Business (1486090U) adalahsyarikat berdaftar di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM ) sejak 19 April 2004.Ebooktermurah.com.my, ebooktermurah.com dan ebooktermurah.my adalah hak miliksepenuhnya LBB. Segala logo dan teks telah didaftarkan di MYIPO dan LBB memilikisepenuhnya untuk kelas tertentu.

Dengan itu segala material Online dan Offlinekelas adalah Hak Cipta © milik Link and Build Business dan kepada semua peserta anda tidakdibenarkan mengeluarkan semula dari segi media online atau media cetak. Jikapihak kami mendapati ada pihak yang terlibat dalam penyalahgunaan material,logo rasmi ,fitnah melalui internet atau lain-lain kaedah  atau kandungan video kami, kami berhak membuattuntutan di bawah undang-undang SKMM Malaysia.

Komitmen kami:

A. PESERTA | PELAJAR

KeKelas On line atau Off line:
1.       Kelas yang dijalankan adalah berbentuk Asas tentang web Ecommerce. Kami tidak menjanjikan bahawa anda akan Berjaya 100%. Ini sebabkan anda di ajar asas mudah dan anda boleh bertanyakan Soalan melalui email atau forum kami. Segala pertanyaan adalah dari 9am- 6pm setiap hari melalui email sahaja. Soalan yang diajukan tempoh respond pihak kami dalam lingkungan 24 jam. Ini sebabkan trafik yang tinggi setiap hari.
2.       Pihak kami tidak bertanggung jawab segala urusan Installation atau mana-mana web application yang luar bidang Cpanel atau Opencart web ecommerce. Anda boleh ajukan soalan dan kami tidak melaksanakan urusan teknikal bagi pihak anda.
3.       Pihak kami tidak menjanjikan bahawa anda kan menjadi jutawan atau kaya jika melanggankan kelas kami secara on line atau offline.
4.       Pihak kami juga anda menghantar anda melalui email atau Whatsapp tips terbaru untuk pengetahuan anda dari semasa ke semasa.
5.       Anda akan diberi 1 x slide presentation (Slide serupa dalam video yang anda lihat) selepas kelas kami akan menghantar melalui email softcopy dalam format Microsoft Presentation Slide View (Password di sediakan). Juga kami akan memberi 5 ebook percuma untuk rujukan anda.
6.       Setiap perserta akan dapat mencuba trial hosting secara PERCUMA untuk anda menjalankan latihan praktikal iaitu cubabina.com/cpanel. Kami akan emailkan login dan password. Latihan pratikal hosting bergantung kepada pakej yang anda langgan.
7.       Jika anda inginkan mendaftar domain dan beli hosting, pihak kami menyarankan anda mendaftar dengan TheGigabit (Di Muka hadapan ebooktermurah.com.my). Ini disebabkan mudah untuk kami membantu anda untuk urusan teknikal jika perlu.

 
8.       Untuk kelas ON line video kami melayarkan 5 Module ( 1-4)  Asas We Ecommerce & 4 Sub Module Live Demo (5.1-5.4) dalam Bahasa Malaysia iaitu lebih kurang 2 jam 30 minit.
a.       Module 1 –Web Ecomerce
b.      Module 2 – Web Marketing
c.       Module 3 – Web Design
d.      Module 4 – SEO – Search Engine Optimization)
e.      Moduel 5 – Live Demo
                        5.1 Cpanel Basic
                        5.2 Opencart Basic
                        5.3 Google Adword Basic
                        5.4 Photo Shop CS3 Basic
9. Selepas pembayaran anda akan di beri Login dan Password ke LMS (Learning Management System) dalam tempoh 24  jam. Anda boleh tentukan masa dan tarikh pembelajaran.  Anda akan menerima email dari Payment Gateway dan Admin ebooktermurah.com.my. Login anda berdasarkan OrderNumber# di dalam invoice yang disertakan di dalam email yang anda daftar sebagai Customer.

 9.1 Trial Hosting

       Apa itu Trial Hosting? Trial Hosting (cubabina.com/cpanel)  adalah untuk peserta mencuba download applikasi dan belajar apa itu   /Cpanel. Ini penting sebab Hosting menyediakan Cpanel untuk anda belajar set up email, Backup dan download Opencart melalui softculous secara mudah dan cepat. Pihak kami akan email Login dan password selepas kelas anda selesai. 

  A. CpanelB. LMS

10. Pastikan anda tidak di bebankan dengan video lain seperti YouTube, IPTV atau lain-lain media yang berkongsi WIFI setempat dengan rangkaian anda semasa melayari kelas kami. Ini menyebabkan kualiti video kurang lancar.   Pastikan Notebook, laptop atau desktop punyai minimum 2 GB RAM . Untuk Mobile phone atau tablet pastikan minimum 3G dan 4GB RAM . Anda juga boleh download LMS kami via ANDROID.

Anda akan menghadapi video delay jika anda layari melalui IPTV Browser. Kami mensyorkan anda layari via Window dan Video MPG4 format. Ini adalah disebabkan IPTV (cth: MBOX) memancarkan siaran atau applikasi Android melalui server lain sebelum menghantar kepada UNIFI.  
B.    AFFILIATE
 
1.       Jika anda mendaftar sebagai AFFILIATOR atau Rakan Niaga, pihak kami menawarkan min 10% komsien setiap pembelian oleh pelanggan on line atau Offline. Setiap promosi komisyen akan dimaklumkan kepada anda melalui email.
2.       Pembayaran setiap hujung bulan ke akaun Bank anda atau Payment Gateway seperti Paypal, SenangPay atau lain-lain. Anda  boleh buat permintaan jika sudah melebehi RM 150 setiap bulan. Jika tidak akan di bawa kehadapan untuk kutipan. Anda tidak boleh mengarahkan pihak kam membayar kepada pihak ketiga. Kami bayar kepada penerima yang didaftarkan Syarikat atau Individu. Yang berada luar Malaysia kami akan bayar via Payment Gateway yang sesuai. Segala caj proses pembayaran akan di tanggung oleh anda. 
3.       Anda tanggung segala TAX pendapatan yang akan dikenakan oleh pihak kerajaan Malaysia.
4.       System kami adalah sebuah system yang tidak boleh memadam segala urusan Affiliator jika ada pembelian atau order. Pihak kami juga berhak untuk menamatkan affilitor and jika anda penyalahgunaan iaitu mempamirkan Banner yang disediakan di laman web Judi, Prono, Blog fitnah atau apa-apa media yang akan menjatuhkan imej syarikat kami.
5.       Setiap Banner yang disediakan adalah di larang ubah suai. Jika anda ingin ubah suai sila hubungi kami untuk perbincangan secara formal.
6.       Hubungi kami jika ada pertanyaan lain.


 Nota: Banner untuk Social Media , Whatsapp di sediakan dan juga Html code untuk web dan bloggers. Kami akan email copy writing untuk anda.


C.     Pra Syarat Sistem dan Pelajar
 
1.       Anda mesti punyai WIFI anda Mobile data yang stabil untuk melayari kelas on line. Untuk mobile anda perlu memiliki min 4GB internal memory dan min 3G. 4G adalah lebih baik dan layaran yang amat baik. Unifi tiada had.
2.       Pelajar perlu ada asas seperti pengetahuan interet, Web, Scoial media dan lain-lain sebagai asas untuk belajar Web Ecommerce dengan pihak kami. Kami tidak bertanggung jawab jika anda tidak mampu memahami content kelas diatas pengetahuan anda yang limited.

3. Pastikan anda tidak di bebankan dengan video lain seperti YouTube, IPTV atau lain-lain media yang berkongsi WIFI setempat dengan rangkaian anda semasa melayari kelas kami. Ini menyebabkan kualiti video kurang lancar.   Pastikan Notebook, laptop atau desktop punyai minimum 2 GB RAM . Untuk Mobile phone atau tablet pastikan minimum 3G dan 4GB RAM . Anda juga boleh download LMS kami via ANDROID.

Anda akan menghadapi video delay jika anda layari melalui IPTV Browser. Kami mensyorkan anda layari via Window dan Video MPG4 format. Ini adalah disebabkan IPTV (cth: MBOX) memancarkan siaran atau applikasi Android melalui server lain sebelum menghantar kepada UNIFI. 

 

D.    GST
1.       Syarikat Link and Build Business tidak kenakan sebarang caj GST sebab syarikat kami belum layak mendaftar GST.
2.       Setiap harga akan berubah dengan tambahan caj GST jika atau setelah kami mendaftar GST
3.       GST hanya dikenakan jika pembelian oleh pembeli hanya di dalam Malaysia sahaja.
4.       Setiap pembelian anda dan pembayaran melalui PayPal atau Senangpay adalah berdaftar kepada syarikat Link and Build Business secara Sah. Pihak Payment Gateway akan membayar kepada syarikat kami ke Akaun Maybank atau Bank Islam Bandar Baru Bangi, Selangor Malaysia Link and Build Business.
 
5.       Setiap pembayaran tiada bayaran balik jika anda ada masalah persendirian. Sila hubungi kami jika anda ada apa-apa persoalan.
 
 
E.     Privasi dan Policy
1.       Data peribadi pelanggan laman web kami tetap sangat sulit dan hanya digunakan untuk melaksanakan tindakan di atas dan untuk tujuan maklumat. Penyerahan anda oleh data peribadi anda, bererti anda berusia lebih dari 12 tahun dan bersetuju dengan data yang digunakan oleh syarikat kami. Butiran peribadi anda tidak akan diserahkan kepada pihak ketiga, melainkan jika diperlukan oleh undang-undang pihak berkuasa penguatkuasaan undang-undang.
2.       Syarikat berhak mengubah atau mengemas kini terma dan syarat ini, tetapi hak ini tidak mempengaruhi terma dan syarat yang ada, diterima oleh pelanggan setelah membuat pesanan. Pengubahsuaian atau pembaharuan akan berkuatkuasa dari masa yang memaklumkan teks apa-apa perubahan. Sila semak secara berkala bagi perubahan kepada terma dan syarat bahagian tapak web ini.
 
F.     TERMA MISI / PENGHANTARAN
1.       Produk kami tiada penghantaran via mana-mana servis penghantaran ini adalah disebabkan kami menjual secara online content pembelajaran. Kesemua dokumen adalah di hantar via email sahaja.
 
G.    HARGA DAN PROMOSI
 1.       Semua harga dalam laman web adalah muktamad. Sekiranya promosi berterusan, pelanggan kami berpeluang mendapat diskaun harga produk dalam promosi. Harga produk adalah tertakluk kepada perubahan tanpa notis terlebih dahulu. Pembeli akan dikenakan harga pembelian di saat hanya pada tarikh yang di beli secara on-line.


H.    TEMPAHAN | ORDER
1.       Pesanan mesti diterima melalui internet dengan melengkapkan Borang Pesanan yang relevan, yang boleh didapati di kedai dalam talian. Pesanan anda diterima oleh kami pada masa anda menerima e-mel pengesahan. Butiran pesanan boleh didapati di skrin pengguna selepas selesai pesanan dan dihantar melalui e-mel kepada komunikasi e-mel yang didaftarkan oleh pengguna.
 
Terima kasih dan selamat belajar.
 
Admin
Ebooktermurah.com.my

Link and Build Business (1486090-U)

Malaysia.